Satyajit Das, een voormalige bankier en auteur van "Traders, Guns & Money" and "Extreme Money", is van mening dat de wereld met de uitdaging wordt geconfronteerd om meer houdbare groei te realiseren, waarbij een alternatief moet worden gezocht voor de consumptie en investeringen zoals we die in de afgelopen 30 jaar gekend hebben.

Die golf van consumptie en investeringen was namelijk gebaseerd op schulden. De goede tijden kunnen volgens Das wel eens definitief achter de rug zijn, want hij ziet tal van problemen die een terugkeer naar het groeitempo van vroeger in de weg staan. We zullen de lat in de toekomst minder hoog moeten leggen, zo luidt de conclusie van Das.

Satyajit Das, een voormalige bankier en auteur van "Traders, Guns & Money" and "Extreme Money", is van mening dat de wereld met de uitdaging wordt geconfronteerd om meer houdbare groei te realiseren, waarbij een alternatief moet worden gezocht voor de consumptie en investeringen zoals we die in de afgelopen 30 jaar gekend hebben. Die golf van consumptie en investeringen was namelijk gebaseerd op schulden. De goede tijden kunnen volgens Das wel eens definitief achter de rug zijn, want hij ziet tal van problemen die een terugkeer naar het groeitempo van vroeger in de weg staan. We zullen de lat in de toekomst minder hoog moeten leggen, zo luidt de conclusie van Das.