In een aantal andere Europese landen (onder aanvoering van Frankrijk) en de Verenigde Staten liep de stijging iets langer door.

In Europa nam de vrees voor het weer oplaaien van de schuldencrisis weer wat toe toen bleek dat Portugal een relatief hoge rente (3,6%) moest bieden bij de uitgifte van zesmaands obligaties.

Desondanks heeft de AEX eind vorig jaar al de stand van 358,23 doorbroken, die als belangrijke weerstand gold voor een verdere stijging. Een meer overtuigende uitbraak hierboven (bijvoorbeeld een weekslot) zou de langere termijn stijgende trend bevestigen.

In een aantal andere Europese landen (onder aanvoering van Frankrijk) en de Verenigde Staten liep de stijging iets langer door. In Europa nam de vrees voor het weer oplaaien van de schuldencrisis weer wat toe toen bleek dat Portugal een relatief hoge rente (3,6%) moest bieden bij de uitgifte van zesmaands obligaties. Desondanks heeft de AEX eind vorig jaar al de stand van 358,23 doorbroken, die als belangrijke weerstand gold voor een verdere stijging. Een meer overtuigende uitbraak hierboven (bijvoorbeeld een weekslot) zou de langere termijn stijgende trend bevestigen.