Deze goede prestatie is volgens Arnaud Delaunay van Leleux vooral te danken aan de levensverzekeringsactiviteiten in Azië: in China namen de premie-ontvangsten met 74% toe en Thailand kende "sterke prestaties" (+33%).

De Combined Ratio van Ageas (dat is de verhouding tussen de uitbetaalde en ontvangen premies in de verzekeringsactiviteiten) kwam uit op 99,5% tegen 101,9% in hetzelfde kwartaal van 2012.

Tenslotte meldde Delaunay nog dat het bedrag van het eigen vermogen opgelopen is tot 9,8 miljard euro of 42,74 euro per aandeel (een verschil van 40% ten opzichte van de huidige koers).

De waarderingsoefening leidt hem tot de conclusie dat het aandeel Ageas erg goedkoop is: de intrinsieke waarde wordt geschat op 38,70 euro.

In de sector van de verzekeraars kent Ageas ook een korting t.o.v. de sectorgenoten van 18%. De beslissingen van de centrale banken en de resultaten van het tweede kwartaal zullen als katalysator dienen voor het aandeel Ageas. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

Deze goede prestatie is volgens Arnaud Delaunay van Leleux vooral te danken aan de levensverzekeringsactiviteiten in Azië: in China namen de premie-ontvangsten met 74% toe en Thailand kende "sterke prestaties" (+33%). De Combined Ratio van Ageas (dat is de verhouding tussen de uitbetaalde en ontvangen premies in de verzekeringsactiviteiten) kwam uit op 99,5% tegen 101,9% in hetzelfde kwartaal van 2012. Tenslotte meldde Delaunay nog dat het bedrag van het eigen vermogen opgelopen is tot 9,8 miljard euro of 42,74 euro per aandeel (een verschil van 40% ten opzichte van de huidige koers). De waarderingsoefening leidt hem tot de conclusie dat het aandeel Ageas erg goedkoop is: de intrinsieke waarde wordt geschat op 38,70 euro. In de sector van de verzekeraars kent Ageas ook een korting t.o.v. de sectorgenoten van 18%. De beslissingen van de centrale banken en de resultaten van het tweede kwartaal zullen als katalysator dienen voor het aandeel Ageas. Het koopadvies blijft gehandhaafd.