De cijfers van Total vielen tegen en de solide kwartaalresultaten van BP werden overschaduwd door negatief nieuws uit Rusland en het vonnis door een Haags tribunaal dat Rusland veroordeelde tot het betalen van een boete 50 miljard dollar voor de onteigening van oliebedrijf Yukos.

Belangrijke delen van Yukos zijn nu eigendom van staatsoliebedrijf Rosneft, waarin BP een belang heeft van 19,75%. Exxon Mobil had gemengde resultaten. De winst was goed maar de productie viel fors lager uit dan verwacht.

De cijfers van Total vielen tegen en de solide kwartaalresultaten van BP werden overschaduwd door negatief nieuws uit Rusland en het vonnis door een Haags tribunaal dat Rusland veroordeelde tot het betalen van een boete 50 miljard dollar voor de onteigening van oliebedrijf Yukos. Belangrijke delen van Yukos zijn nu eigendom van staatsoliebedrijf Rosneft, waarin BP een belang heeft van 19,75%. Exxon Mobil had gemengde resultaten. De winst was goed maar de productie viel fors lager uit dan verwacht.