De huidige Bazel III regelgeving maakt volgens professor Stefan Duchateau dezelfde fout als zijn voorganger Bazel II. De hefboombeperkingen en opgelegde kapitaalbuffers waren (wellicht) nuttig geweest in 2004-2005 maar verscherpen momenteel de neerwaartse cyclus.

Dat dit laatste zich vooral in Europa afspeelt, heeft natuurlijk te maken met de overmatige afhankelijkheid van de industrie aan bancaire kredieten. Maar wat wil je, als aandelen systematisch en doctrinair naar het verdoemhoekje worden verbannen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De huidige Bazel III regelgeving maakt volgens professor Stefan Duchateau dezelfde fout als zijn voorganger Bazel II. De hefboombeperkingen en opgelegde kapitaalbuffers waren (wellicht) nuttig geweest in 2004-2005 maar verscherpen momenteel de neerwaartse cyclus. Dat dit laatste zich vooral in Europa afspeelt, heeft natuurlijk te maken met de overmatige afhankelijkheid van de industrie aan bancaire kredieten. Maar wat wil je, als aandelen systematisch en doctrinair naar het verdoemhoekje worden verbannen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.