Over heel 2012 klom de operationele winst voor bijzondere posten (EBITA) met 13,2% tot EUR 262,1 miljoen.

Bij de divisie Visvoer overtrof de omzet de verwachtingen, bij Vlees stelde de groei teleur.

Nutreco wil per aandeel EUR 2,05 dividend uitkeren, bijna 14% meer dan in 2011.

Ook gaat het bedrijf aandeelhouders een aandelensplitsing voorleggen in een verhouding van 1 op 2 op de aandeelhoudersvergadering van 28 maart a.s.

De oplevering van nieuwe fabrieken in Brazilië en Rusland en overnames in Brazilië en Ecuador versterken de aanwezigheid van het bedrijf in groeiregio's.

De onderneming zegt op koers te liggen om de eerder afgegeven doelstellingen te halen, onder andere een EBITA van EUR 400 miljoen in 2016.

Een prognose voor dit jaar is niet afgegeven. Nutreco gaf aan dat vanwege seizoensinvloeden in de tweede jaarhelft het grootste deel van de inkomsten wordt verworven. De sterke resultaten en vooruitblik zijn conform de analistenverwachtingen. ABN Amro blijft neutraal.

Over heel 2012 klom de operationele winst voor bijzondere posten (EBITA) met 13,2% tot EUR 262,1 miljoen. Bij de divisie Visvoer overtrof de omzet de verwachtingen, bij Vlees stelde de groei teleur. Nutreco wil per aandeel EUR 2,05 dividend uitkeren, bijna 14% meer dan in 2011. Ook gaat het bedrijf aandeelhouders een aandelensplitsing voorleggen in een verhouding van 1 op 2 op de aandeelhoudersvergadering van 28 maart a.s. De oplevering van nieuwe fabrieken in Brazilië en Rusland en overnames in Brazilië en Ecuador versterken de aanwezigheid van het bedrijf in groeiregio's. De onderneming zegt op koers te liggen om de eerder afgegeven doelstellingen te halen, onder andere een EBITA van EUR 400 miljoen in 2016. Een prognose voor dit jaar is niet afgegeven. Nutreco gaf aan dat vanwege seizoensinvloeden in de tweede jaarhelft het grootste deel van de inkomsten wordt verworven. De sterke resultaten en vooruitblik zijn conform de analistenverwachtingen. ABN Amro blijft neutraal.