Het is echter hoogst onduidelijk hoe een mogelijke oplossing voor Cyprus er zal uitzien. Het parlement heeft met een grote meerderheid de bankenbelasting van de hand gewezen, zodat de bal nu weer in het Europese kamp is komen te liggen. Maar ook Europa zit eigenlijk met de handen in het haar.

Het heeft weinig zin om de Europese belastingbetalers het geld van Russische criminelen te laten garanderen. Anderzijds beweren de gewone Cyprioten terecht dat zij totaal geen schuld hebben aan het uitbreken van de crisis. Goede raad is op dit moment dus duur.

Het is echter hoogst onduidelijk hoe een mogelijke oplossing voor Cyprus er zal uitzien. Het parlement heeft met een grote meerderheid de bankenbelasting van de hand gewezen, zodat de bal nu weer in het Europese kamp is komen te liggen. Maar ook Europa zit eigenlijk met de handen in het haar. Het heeft weinig zin om de Europese belastingbetalers het geld van Russische criminelen te laten garanderen. Anderzijds beweren de gewone Cyprioten terecht dat zij totaal geen schuld hebben aan het uitbreken van de crisis. Goede raad is op dit moment dus duur.