Zowel rubber-, thee- als bananenvolumes zijn weersgevoelig, maar er zijn tot op heden geen grote onregelmatigheden vastgesteld.

De marktprijs voor palmolie viel met USD 50 per ton terug, maar de markt zal nog een lage voorraad kennen tot het einde van het derde kwartaal. De hoge prijs van palmolie heeft sneller dan verwacht de vraag doen dalen.

Alle blikken zullen zich nu richten op de ontwikkeling van de productie na de sterke terugval in februari en het onverwacht sterke herstel in maart.

Factoren die een impact kunnen hebben op de productie zijn de invloed van de droge periode van medio januari tot medio maart op de oogsten in het 2e kwartaal, alsmede de potentiële ontwikkeling van het klimaatfenomeen El Niño.

Daarnaast heeft Sipef een mandaat voor biodiesel in Indonesië, dat een goede start kende, maar zijn volledige potentieel nog niet bereikt heeft.

Alles samen genomen lijkt de markt op dit moment goed geprijsd en de bovengenoemde factoren zouden nog een mooie verrassing kunnen opleveren, maar tegelijkertijd gaat het bedrijf een recordaanplanting van sojabonen in de VS en goede oogstvoorspellingen voor raapzaad en zonnebloemzaad tegemoet.

Sipef blijft echter optimistisch over de ontwikkeling van de palmolieprijs in de loop van dit jaar.

Zowel rubber-, thee- als bananenvolumes zijn weersgevoelig, maar er zijn tot op heden geen grote onregelmatigheden vastgesteld. De marktprijs voor palmolie viel met USD 50 per ton terug, maar de markt zal nog een lage voorraad kennen tot het einde van het derde kwartaal. De hoge prijs van palmolie heeft sneller dan verwacht de vraag doen dalen. Alle blikken zullen zich nu richten op de ontwikkeling van de productie na de sterke terugval in februari en het onverwacht sterke herstel in maart. Factoren die een impact kunnen hebben op de productie zijn de invloed van de droge periode van medio januari tot medio maart op de oogsten in het 2e kwartaal, alsmede de potentiële ontwikkeling van het klimaatfenomeen El Niño. Daarnaast heeft Sipef een mandaat voor biodiesel in Indonesië, dat een goede start kende, maar zijn volledige potentieel nog niet bereikt heeft. Alles samen genomen lijkt de markt op dit moment goed geprijsd en de bovengenoemde factoren zouden nog een mooie verrassing kunnen opleveren, maar tegelijkertijd gaat het bedrijf een recordaanplanting van sojabonen in de VS en goede oogstvoorspellingen voor raapzaad en zonnebloemzaad tegemoet. Sipef blijft echter optimistisch over de ontwikkeling van de palmolieprijs in de loop van dit jaar.