Het aandeel sloot vrijdag met een verlies van 6% over de afgelopen week. De voedingssector geeft vooralsnog een ander beeld met mooie omzetcijfers van Danone en Nestlé deze week.

Het Franse Danone boekte een organische groei van maar liefst 8,5% en hield de verwachting van 6 tot 8% voor heel het jaar vast. Ook Nestlé boekte een organische groei (+6,4%) die boven de marktverwachting lag.

Die groei bestond nog maar voor 1,5% uit prijsverhogingen en dit zal in de komende kwartalen hoger worden. Nestlé meldde in de presentatie bovendien dat de kostendruk binnen de verwachtingen van het concern viel.

Het aandeel sloot vrijdag met een verlies van 6% over de afgelopen week. De voedingssector geeft vooralsnog een ander beeld met mooie omzetcijfers van Danone en Nestlé deze week. Het Franse Danone boekte een organische groei van maar liefst 8,5% en hield de verwachting van 6 tot 8% voor heel het jaar vast. Ook Nestlé boekte een organische groei (+6,4%) die boven de marktverwachting lag. Die groei bestond nog maar voor 1,5% uit prijsverhogingen en dit zal in de komende kwartalen hoger worden. Nestlé meldde in de presentatie bovendien dat de kostendruk binnen de verwachtingen van het concern viel.