De marktomstandigheden waren daarbij stabiel. De orderportefeuille is ten opzichte van het eerste halfjaar, gecorrigeerd voor de verkoop van het 40%-belang in Archirodon, toegenomen tot een niveau van EUR 4,3 miljard.

Op basis van de huidige inzichten wordt een sterk tweede halfjaar verwacht. Naast een stabiel hoge werkbezetting en een goede operationele bijdrage, dragen de afwikkeling van enkele baggerprojecten en een langlopende materieel-gerelateerde verzekeringsclaim hier in belangrijke mate aan bij.

Gelet op deze ontwikkelingen verhoogt Boskalis de winstverwachting en wordt voor 2013 thans rekening gehouden met een nettowinst van ten minste EUR 360 miljoen.

De marktomstandigheden waren daarbij stabiel. De orderportefeuille is ten opzichte van het eerste halfjaar, gecorrigeerd voor de verkoop van het 40%-belang in Archirodon, toegenomen tot een niveau van EUR 4,3 miljard. Op basis van de huidige inzichten wordt een sterk tweede halfjaar verwacht. Naast een stabiel hoge werkbezetting en een goede operationele bijdrage, dragen de afwikkeling van enkele baggerprojecten en een langlopende materieel-gerelateerde verzekeringsclaim hier in belangrijke mate aan bij. Gelet op deze ontwikkelingen verhoogt Boskalis de winstverwachting en wordt voor 2013 thans rekening gehouden met een nettowinst van ten minste EUR 360 miljoen.