Premier Wen Jiabao verklaarde namelijk dat de op één na grootste economie in de wereld ook in de komende maanden aan een gestadig tempo kan blijven groeien. De rente op Spaanse staatsobligaties viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen drie weken.

Het rendement op de 2-jarige Spaanse staatsobligatie bedroeg nog 3,21%, of een daling met 23 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Ook de 2-jarige Italiaanse en de 2-jarige Portugese staatsobligaties brachten een lager rendement op, meer bepaald 3,20% of 12 basispunten miner en 8,87% of 7 basispunten minder.

Resultaten banken vallen mee

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, wat de bezorgdheid over de Spaanse banken weer wat deed afnemen. In de komende dagen gaan ook de andere Spaanse banken met resultaten komen en daar wordt met bijzondere aandacht naar uitgekeken.

Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, merkt echter op dat de problemen niet bij de grote Spaanse banken gesitueerd moeten worden, maar wel bij de caja's of spaarbanken. Over hun situatie is echter veel minder bekend.

Premier Wen Jiabao verklaarde namelijk dat de op één na grootste economie in de wereld ook in de komende maanden aan een gestadig tempo kan blijven groeien. De rente op Spaanse staatsobligaties viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen drie weken. Het rendement op de 2-jarige Spaanse staatsobligatie bedroeg nog 3,21%, of een daling met 23 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Ook de 2-jarige Italiaanse en de 2-jarige Portugese staatsobligaties brachten een lager rendement op, meer bepaald 3,20% of 12 basispunten miner en 8,87% of 7 basispunten minder. Resultaten banken vallen mee Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, wat de bezorgdheid over de Spaanse banken weer wat deed afnemen. In de komende dagen gaan ook de andere Spaanse banken met resultaten komen en daar wordt met bijzondere aandacht naar uitgekeken. Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, merkt echter op dat de problemen niet bij de grote Spaanse banken gesitueerd moeten worden, maar wel bij de caja's of spaarbanken. Over hun situatie is echter veel minder bekend.