Volgens eerste schattingen bedroeg de Amerikaanse economische groei in het derde kwartaal van dit jaar 2,8% op jaarbasis ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat was iets meer dan de 2% die gemiddeld genomen was verwacht. De groei van particuliere consumptie en bedrijfsinvesteringen viel wat tegen, maar de buitenlandse handel leverde een positieve bijdrage.

Een grote bijdrage aan de groei werd echter geleverd door de voorraadvorming en de indruk bestaat dat dit onvrijwillige voorraadvorming betreft (meer geproduceerd dan afgezet). Dat verslechtert de perspectieven voor de groei in het huidige kwartaal.

Volgens eerste schattingen bedroeg de Amerikaanse economische groei in het derde kwartaal van dit jaar 2,8% op jaarbasis ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat was iets meer dan de 2% die gemiddeld genomen was verwacht. De groei van particuliere consumptie en bedrijfsinvesteringen viel wat tegen, maar de buitenlandse handel leverde een positieve bijdrage. Een grote bijdrage aan de groei werd echter geleverd door de voorraadvorming en de indruk bestaat dat dit onvrijwillige voorraadvorming betreft (meer geproduceerd dan afgezet). Dat verslechtert de perspectieven voor de groei in het huidige kwartaal.