De afkerigheid van risico bij beleggers was zichtbaar op zowel de aandelenmarkten, als op de obligatiemarkten. De aandelenkoersen zijn in de Verenigde Staten en Europa gemiddeld genomen met 2% à 3% gedaald, in Duitsland zelfs met ruim 3,5%.

Een andere factor is volgens ABN Amro belangrijker geweest als verklaring voor de negatieve stemming op de beurzen dan de Oekraïne en dat is een reeks slechte cijfers die deze week over de Chinese economie verschenen.

Dat verklaart ook waarom de Aziatische beurzen zoveel sterker daalden: de Japanse Nikkei-225 met ruim 6% en de Hang Seng met 5%.

De afkerigheid van risico bij beleggers was zichtbaar op zowel de aandelenmarkten, als op de obligatiemarkten. De aandelenkoersen zijn in de Verenigde Staten en Europa gemiddeld genomen met 2% à 3% gedaald, in Duitsland zelfs met ruim 3,5%. Een andere factor is volgens ABN Amro belangrijker geweest als verklaring voor de negatieve stemming op de beurzen dan de Oekraïne en dat is een reeks slechte cijfers die deze week over de Chinese economie verschenen. Dat verklaart ook waarom de Aziatische beurzen zoveel sterker daalden: de Japanse Nikkei-225 met ruim 6% en de Hang Seng met 5%.