Daar staat echter tegenover dat de Amerikaanse centrale bank stilaan de handen vrij krijgt om haar ruime monetaire politiek af te bouwen. Het goed werkloosheidsrapport kan de FED vanaf september het licht op groen geven om te 'taperen', dit wil zeggen de inkoop van eigen obligaties af te bouwen.

De reactie van de obligatiemarkt laat aan duidelijkheid niets te wensen over, de obligatiekoersen zijn vandaag fors gedaald. Het afbouwen van het steunprogramma opent namelijk de weg naar hogere rentetarieven, hoewel die nog wel even op zich kunnen laten wachten.

Daar staat echter tegenover dat de Amerikaanse centrale bank stilaan de handen vrij krijgt om haar ruime monetaire politiek af te bouwen. Het goed werkloosheidsrapport kan de FED vanaf september het licht op groen geven om te 'taperen', dit wil zeggen de inkoop van eigen obligaties af te bouwen. De reactie van de obligatiemarkt laat aan duidelijkheid niets te wensen over, de obligatiekoersen zijn vandaag fors gedaald. Het afbouwen van het steunprogramma opent namelijk de weg naar hogere rentetarieven, hoewel die nog wel even op zich kunnen laten wachten.