Het medicijn kent veiligheidsproblemen voor hart en bloedvaten. Dit is goed nieuws voor aandeelhouders in Sanofi, die de concurrentiedruk zien verminderen.

Novo zal nu tijd nodig hebben voor verder onderzoek. Dit kan tot 5 jaar uitstel leiden voor de ontwikkeling van het medicijn.

Wellicht zal het product nooit de markt bereiken, terwijl Sanofi met Lantus al een medicijn op de markt heeft dat effectief en veilig is en gewaardeerd wordt door artsen en patiënten.

Het uitstel is zonder meer goed nieuws voor Sanofi. De veiligheid van Lantus is door de kritische houding van de FDA ten aanzien van Novo Nordisk bevestigd en kan daarmee marktaandeel winnen. De analisten van ABN Amro zien hun positieve houding naar Sanofi hiermee bevestigd.

De recente daling van het aandeel na bekendmaking van de cijfers zien wij als een mooi instapmoment. De reguliere activiteiten van Sanofi en de nieuwe activiteiten van Genzyme kunnen hoge inkomensstromen genereren na de recente omzetval vanwege het expireren van patenten.

Door deze stromen kunnen nieuwe standaarden worden ontwikkeld, terwijl de pijplijn dankzij biotechmedicijnen groeit. Sanofi krijgt van ABN Amro een sterk koopadvies.

Het medicijn kent veiligheidsproblemen voor hart en bloedvaten. Dit is goed nieuws voor aandeelhouders in Sanofi, die de concurrentiedruk zien verminderen. Novo zal nu tijd nodig hebben voor verder onderzoek. Dit kan tot 5 jaar uitstel leiden voor de ontwikkeling van het medicijn. Wellicht zal het product nooit de markt bereiken, terwijl Sanofi met Lantus al een medicijn op de markt heeft dat effectief en veilig is en gewaardeerd wordt door artsen en patiënten. Het uitstel is zonder meer goed nieuws voor Sanofi. De veiligheid van Lantus is door de kritische houding van de FDA ten aanzien van Novo Nordisk bevestigd en kan daarmee marktaandeel winnen. De analisten van ABN Amro zien hun positieve houding naar Sanofi hiermee bevestigd. De recente daling van het aandeel na bekendmaking van de cijfers zien wij als een mooi instapmoment. De reguliere activiteiten van Sanofi en de nieuwe activiteiten van Genzyme kunnen hoge inkomensstromen genereren na de recente omzetval vanwege het expireren van patenten. Door deze stromen kunnen nieuwe standaarden worden ontwikkeld, terwijl de pijplijn dankzij biotechmedicijnen groeit. Sanofi krijgt van ABN Amro een sterk koopadvies.