Hij verwacht dat het taperen, het afbouwen van de steunmaatregelen genomen om de economische groei te stimuleren, niet zonder haperen of stoten zal verlopen. Er zullen een aantal vervelende neveneffecten zijn, waaronder een (onverwachte) stijging van de rente.

Maar of renteniers mogen beginnen feest te vieren met hogere rentevoeten in het vooruitzicht valt te betwijfelen. De rente kan namelijk nog geruime tijd laag blijven om dan plots beginnen te stijgen. Die stijging zou eerst traag en vervolgens in een versneld tempo kunnen gebeuren.

Hij verwacht dat het taperen, het afbouwen van de steunmaatregelen genomen om de economische groei te stimuleren, niet zonder haperen of stoten zal verlopen. Er zullen een aantal vervelende neveneffecten zijn, waaronder een (onverwachte) stijging van de rente. Maar of renteniers mogen beginnen feest te vieren met hogere rentevoeten in het vooruitzicht valt te betwijfelen. De rente kan namelijk nog geruime tijd laag blijven om dan plots beginnen te stijgen. Die stijging zou eerst traag en vervolgens in een versneld tempo kunnen gebeuren.