Ook het Zonne-energie Certificaat van ABN AMRO Markets profiteerde van het nieuws. Bloomberg meldde op 26 maart dat China een subsidie introduceert op zonne-energie.

De overheid geeft dit jaar 20 yuan (omgerekend 2,16 euro) subsidie per watt voor projecten met een capaciteit van tenminste 50 kilowatt. China haalt momenteel 75% van de energiebehoefte uit kolen, maar is vastbesloten om zich meer te richten op duurzame energie.

Bloomberg meldt dat China per 2020 23% van de energiebehoefte uit groene energie wil halen. De zojuist aangekondigde subsidie op zonne-energie past prima in dit beeld.

Op de beurs werd enthousiast gereageerd op het nieuws. De koersen van Chinese zonne-energieproducenten stegen met het hoogste percentage ooit, aldus Bloomberg.

Suntech Power bijvoorbeeld zag haar aandeel 49% in koers stijgen. Met het Zonne-energie Certificaat van ABN AMRO Markets koopt de belegger een mandje aandelen van bedrijven die zich bezighouden met zonne-energie.

Ook het Zonne-energie Certificaat van ABN AMRO Markets profiteerde van het nieuws. Bloomberg meldde op 26 maart dat China een subsidie introduceert op zonne-energie. De overheid geeft dit jaar 20 yuan (omgerekend 2,16 euro) subsidie per watt voor projecten met een capaciteit van tenminste 50 kilowatt. China haalt momenteel 75% van de energiebehoefte uit kolen, maar is vastbesloten om zich meer te richten op duurzame energie. Bloomberg meldt dat China per 2020 23% van de energiebehoefte uit groene energie wil halen. De zojuist aangekondigde subsidie op zonne-energie past prima in dit beeld. Op de beurs werd enthousiast gereageerd op het nieuws. De koersen van Chinese zonne-energieproducenten stegen met het hoogste percentage ooit, aldus Bloomberg. Suntech Power bijvoorbeeld zag haar aandeel 49% in koers stijgen. Met het Zonne-energie Certificaat van ABN AMRO Markets koopt de belegger een mandje aandelen van bedrijven die zich bezighouden met zonne-energie.