De maatregel om 50% van nieuwe woninghypotheken verplicht af te lossen gedurende het hypotheekcontract, in plaats van 100%, geeft de woningmarkt meer financiële ruimte.

Hiermee kunnen de jaarlijkse kosten van de aankoop van een gemiddeld huis in lijn komen met de gemiddelde huurprijzen met

inbegrip van het deel aflossingen.

Daarnaast kan de voorgestelde verlaging van de BTW op verbouwkosten tot 6% bijdragen.

De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers verwachten dat deze maatregelen op termijn de stagnatie op de woningbouwmarkt kunnen doen verbeteren. BAM krijg een koopadvies.

De maatregel om 50% van nieuwe woninghypotheken verplicht af te lossen gedurende het hypotheekcontract, in plaats van 100%, geeft de woningmarkt meer financiële ruimte. Hiermee kunnen de jaarlijkse kosten van de aankoop van een gemiddeld huis in lijn komen met de gemiddelde huurprijzen met inbegrip van het deel aflossingen. Daarnaast kan de voorgestelde verlaging van de BTW op verbouwkosten tot 6% bijdragen. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers verwachten dat deze maatregelen op termijn de stagnatie op de woningbouwmarkt kunnen doen verbeteren. BAM krijg een koopadvies.