Voorwaarde is wel dat de landen van de eurozone het goede voorbeeld geven. Het verschil tussen de 10-jarige Griekse en de 10-jarige Duitse staatsobligatie viel terug tot minder dan 700 basispunten.

Duitsland lijkt echter weinig geneigd om de Grieken meer tijd toe te staan om hun schulden af te betalen. De Duitsers waren er ook niet echt happig op om Griekenland steun te verlenen.

Orlando Green, assistant director capital-markets strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat hoe meer tijd Griekenland krijgt hoe beter. Hij stelt bovendien vast dat goed nieuws van de landen uit Europese periferie doet de obligatiespreads heeft doen afnemen.

Voorwaarde is wel dat de landen van de eurozone het goede voorbeeld geven. Het verschil tussen de 10-jarige Griekse en de 10-jarige Duitse staatsobligatie viel terug tot minder dan 700 basispunten. Duitsland lijkt echter weinig geneigd om de Grieken meer tijd toe te staan om hun schulden af te betalen. De Duitsers waren er ook niet echt happig op om Griekenland steun te verlenen. Orlando Green, assistant director capital-markets strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat hoe meer tijd Griekenland krijgt hoe beter. Hij stelt bovendien vast dat goed nieuws van de landen uit Europese periferie doet de obligatiespreads heeft doen afnemen.