Dat was dan hoofdzakelijk het gevolg van de correctie in de koers van GdF Suez, dat fors moest inleveren. Dat de Europese beurzen zich kranig hielden, had onder andere te maken met de publicatie van meevallende macro-economische indicatoren in de VS.

Halfjaarresultaten van Elia worden positief beïnvloed door de resultaten in Duitsland

Ter gelegenheid van de publicatie van zijn tussentijds jaarverslag, maakt Elia sterke halfjaarresultaten bekend. Deze ondervinden de gunstige invloed van de goede halfjaarresultaten voor de activiteiten in Duitsland van 50Hertz, die voornamelijk toe te schrijven zijn aan de verbeteringen in het regelgevende kader in Duitsland. Bovendien verlopen de investeringen zoals gepland, zowel in België als in Duitsland

Nutreco: sterke omzet- en resultaat groei

Nutreco heeft in het eerste halfjaar een omzetstijging van 10,8% behaald op een omzet van 2,3 mrd. De sterke groei in visvoer en in de activiteiten in Azië waren opvallend. Het bedrijfsresultaat steeg 23,9% op Eur 103.6 mln, licht hoger dan de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers.

De nettowinst bedroeg Eur 82.2 mln, plus 83% en per aandeel Eur 1,78, plus 45,9%. Het dividend per aandeel is gezet op Eur 0.60 (was Eur 0.50).

Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf een bedrijfsresultaat (ebita) van Eur 260 mln (was Eur 231 mln vorig jaar) waarbij de operationele winst per aandeel op ongeveer Eur 4.40 komt. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden.

Dat was dan hoofdzakelijk het gevolg van de correctie in de koers van GdF Suez, dat fors moest inleveren. Dat de Europese beurzen zich kranig hielden, had onder andere te maken met de publicatie van meevallende macro-economische indicatoren in de VS.Halfjaarresultaten van Elia worden positief beïnvloed door de resultaten in Duitsland Ter gelegenheid van de publicatie van zijn tussentijds jaarverslag, maakt Elia sterke halfjaarresultaten bekend. Deze ondervinden de gunstige invloed van de goede halfjaarresultaten voor de activiteiten in Duitsland van 50Hertz, die voornamelijk toe te schrijven zijn aan de verbeteringen in het regelgevende kader in Duitsland. Bovendien verlopen de investeringen zoals gepland, zowel in België als in DuitslandNutreco: sterke omzet- en resultaat groei Nutreco heeft in het eerste halfjaar een omzetstijging van 10,8% behaald op een omzet van 2,3 mrd. De sterke groei in visvoer en in de activiteiten in Azië waren opvallend. Het bedrijfsresultaat steeg 23,9% op Eur 103.6 mln, licht hoger dan de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers. De nettowinst bedroeg Eur 82.2 mln, plus 83% en per aandeel Eur 1,78, plus 45,9%. Het dividend per aandeel is gezet op Eur 0.60 (was Eur 0.50). Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf een bedrijfsresultaat (ebita) van Eur 260 mln (was Eur 231 mln vorig jaar) waarbij de operationele winst per aandeel op ongeveer Eur 4.40 komt. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden.