De Euro Stoxx 50 sloot uiteindelijk bijna 3% hoger af, ook de BEL 20 maakte met een winst van bijna anderhalf procent een goede beurt.

Het was opvallend dat de euro, die aanvankelijk was gestegen, uiteindelijk werd teruggefloten. Volgens sommige analisten had de correctie te maken met het feit dat bedrijven op 31 december zijn gestopt met het terughalen van winsten in euro's uit het buitenland.

Op de obligatiemarkten daalden vanzelfsprekend de rendementen op perifere staatsobligaties opnieuw. De rente op de 10-jarige Italiaanse daalde tot 4,348%, of het laagste niveau sinds einde 2010. De 2-jarige Spaanse viel terug tot 2,701%, het laagste niveau sinds maart vorig jaar.

De Euro Stoxx 50 sloot uiteindelijk bijna 3% hoger af, ook de BEL 20 maakte met een winst van bijna anderhalf procent een goede beurt. Het was opvallend dat de euro, die aanvankelijk was gestegen, uiteindelijk werd teruggefloten. Volgens sommige analisten had de correctie te maken met het feit dat bedrijven op 31 december zijn gestopt met het terughalen van winsten in euro's uit het buitenland. Op de obligatiemarkten daalden vanzelfsprekend de rendementen op perifere staatsobligaties opnieuw. De rente op de 10-jarige Italiaanse daalde tot 4,348%, of het laagste niveau sinds einde 2010. De 2-jarige Spaanse viel terug tot 2,701%, het laagste niveau sinds maart vorig jaar.