Wie de kranten openslaat, ziet niets anders dan kommer en kwel. De Amerikaanse werkloosheidsgraad bedraagt nog steeds 9,60%, maar de echte werkloosheidsgraad zou het niveau van 17% overstijgen.

Negatieve factoren zijn daarnaast nog overvloedig aanwezig: tijdens het tweede kwartaal groeide de VS-economie slechts met 1,70%, het fiscale jaar 2009-2010 werd afgesloten met een begrotingtekort van 300 miljard dollar.

Maar Wolf wijst op een paar goede punten: er waren tijdens de recessie slechts vier kwartalen van negatieve groei, de Dow noteert opnieuw boven 11.000 en de beleggers blijven ondanks de historische lage rentetarieven U.S. Treasuries kopen. Wolf maakt zich dan ook sterk dat de VS op korte termijn deze crisis gaan overwinnen.

Wie de kranten openslaat, ziet niets anders dan kommer en kwel. De Amerikaanse werkloosheidsgraad bedraagt nog steeds 9,60%, maar de echte werkloosheidsgraad zou het niveau van 17% overstijgen. Negatieve factoren zijn daarnaast nog overvloedig aanwezig: tijdens het tweede kwartaal groeide de VS-economie slechts met 1,70%, het fiscale jaar 2009-2010 werd afgesloten met een begrotingtekort van 300 miljard dollar. Maar Wolf wijst op een paar goede punten: er waren tijdens de recessie slechts vier kwartalen van negatieve groei, de Dow noteert opnieuw boven 11.000 en de beleggers blijven ondanks de historische lage rentetarieven U.S. Treasuries kopen. Wolf maakt zich dan ook sterk dat de VS op korte termijn deze crisis gaan overwinnen.