Intel verklaart nu al enkele maanden dat de de personal computer business sneller dan verwacht herstelt. Toch blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal dat de investeringen van de bedrijven in pc's zwak blijven. Het ziet er niet naar uit dat daar meer verandering in gaat komen.

Bovendien daalden de prijzen voor de chips van Intel, onder andere vanwege het feit dat er vooral meer 'netbooks', kleine laptops, zijn verkocht. Op die kleine laptops valt niet zo veel te verdienen.

Daarnaast hebben de PC-producenten de prijzen voor full-sized computers verlaagd, waardoor ze minder geneigd zijn om hoge prijzen te betalen voor de chips die in die computers gebruikt worden.

Uit de cijfers van Intel kan niet worden uitgemaakt of de PC-verkopers opnieuw voorraden aan chips aan het opbouwen zijn of dat ze een herstel van de verkopen van computers verwachten.

Intel verklaart nu al enkele maanden dat de de personal computer business sneller dan verwacht herstelt. Toch blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal dat de investeringen van de bedrijven in pc's zwak blijven. Het ziet er niet naar uit dat daar meer verandering in gaat komen. Bovendien daalden de prijzen voor de chips van Intel, onder andere vanwege het feit dat er vooral meer 'netbooks', kleine laptops, zijn verkocht. Op die kleine laptops valt niet zo veel te verdienen. Daarnaast hebben de PC-producenten de prijzen voor full-sized computers verlaagd, waardoor ze minder geneigd zijn om hoge prijzen te betalen voor de chips die in die computers gebruikt worden. Uit de cijfers van Intel kan niet worden uitgemaakt of de PC-verkopers opnieuw voorraden aan chips aan het opbouwen zijn of dat ze een herstel van de verkopen van computers verwachten.