Bernanke wijst op zwakke huizenmarkt

Gisteren was weer een goede dag voor de aandelenbeurzen, na een zwakke week. De speech van Fed voorzitter Bernanke hielp het goede sentiment. Juist zijn voorzichtige toon over de economische ontwikkelingen bleek volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig omdat Bernanke hiermee nogmaals benadrukte dat de rente tot laat in 2014 laag zal blijven.

Beleggers twijfelden of de Fed deze toezegging nog kon wel blijven doen gegeven het herstel, maar Bernanke wijst op de zwakte van arbeids- en huizenmarkt.

Lennar komt met beter dan verwachte resultaten

Toch was er ook nog goed nieuws uit de vastgoedsector, want huizenbouwer Lennar (naar grootte de nummer drie op de markt- maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Lennar leverde niet alleen maar huizen op, maar haalde over de verslagperiode ook meer bestellingen binnen.

De koers van Lennar opende dan ook hoger. In het spoor van Lennar gingen ook de koersen van Pulte Group en DR Horton vlot hoger. Daarmee werd het effect van de tegenvallende resultaten van KB Home eerder deze week grotendeels geneutraliseerd.

Bernanke wijst op zwakke huizenmarkt Gisteren was weer een goede dag voor de aandelenbeurzen, na een zwakke week. De speech van Fed voorzitter Bernanke hielp het goede sentiment. Juist zijn voorzichtige toon over de economische ontwikkelingen bleek volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig omdat Bernanke hiermee nogmaals benadrukte dat de rente tot laat in 2014 laag zal blijven. Beleggers twijfelden of de Fed deze toezegging nog kon wel blijven doen gegeven het herstel, maar Bernanke wijst op de zwakte van arbeids- en huizenmarkt.Lennar komt met beter dan verwachte resultaten Toch was er ook nog goed nieuws uit de vastgoedsector, want huizenbouwer Lennar (naar grootte de nummer drie op de markt- maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Lennar leverde niet alleen maar huizen op, maar haalde over de verslagperiode ook meer bestellingen binnen. De koers van Lennar opende dan ook hoger. In het spoor van Lennar gingen ook de koersen van Pulte Group en DR Horton vlot hoger. Daarmee werd het effect van de tegenvallende resultaten van KB Home eerder deze week grotendeels geneutraliseerd.