Deze actie is niet gerelateerd aan de eerdere terugroepactie toen er problemen met het contactslot waren.

De nieuwste terugroepactie heeft te maken het mogelijk falen van de stuurbekrachtiging.

De kosten van het terugroepen komen in het eerste kwartaal uit op USD 750 miljoen waar er op 17 maart USD 300 miljoen was aangekondigd.

Als ABN Amro haar model toepast op deze hogere kosten, verlaagt dit de winst per aandeel van USD 3,50 naar USD 3,34. De schatting van de reële waarde blijft overigens gelijk.

Dat GM na de terugroepactie van vorige maand, opnieuw een grote hoeveelheid auto's terugroept, lijkt ABN Amro te zeggen dat GM handelt uit voorzichtigheid om zo wetgevers te laten zien dat veiligheid serieuzer wordt genomen dan voorheen.

Deze actie is niet gerelateerd aan de eerdere terugroepactie toen er problemen met het contactslot waren. De nieuwste terugroepactie heeft te maken het mogelijk falen van de stuurbekrachtiging. De kosten van het terugroepen komen in het eerste kwartaal uit op USD 750 miljoen waar er op 17 maart USD 300 miljoen was aangekondigd. Als ABN Amro haar model toepast op deze hogere kosten, verlaagt dit de winst per aandeel van USD 3,50 naar USD 3,34. De schatting van de reële waarde blijft overigens gelijk. Dat GM na de terugroepactie van vorige maand, opnieuw een grote hoeveelheid auto's terugroept, lijkt ABN Amro te zeggen dat GM handelt uit voorzichtigheid om zo wetgevers te laten zien dat veiligheid serieuzer wordt genomen dan voorheen.