Een goed voorbeeld daarvan waren de rijke Chinese toeristen die zowat de hele wereld overspoelden. Maar de globalisatie van de wereldeconomie blijkt een gevaarlijke val te zijn, zo lazen we in een rapport van Goldman Sachs waarin sprake is van de "Globalization Trap".

Blijkt namelijk dat beide werelden toch sterker van elkaar verschillen dan op een bepaald moment leek. De "Globalization Trap" blijkt levensgevaarlijk te worden, ze kan in een worst case scenario zelfs evalueren in de richting van een wereldwijde crisis op de valutamarkten.

Een goed voorbeeld daarvan waren de rijke Chinese toeristen die zowat de hele wereld overspoelden. Maar de globalisatie van de wereldeconomie blijkt een gevaarlijke val te zijn, zo lazen we in een rapport van Goldman Sachs waarin sprake is van de "Globalization Trap". Blijkt namelijk dat beide werelden toch sterker van elkaar verschillen dan op een bepaald moment leek. De "Globalization Trap" blijkt levensgevaarlijk te worden, ze kan in een worst case scenario zelfs evalueren in de richting van een wereldwijde crisis op de valutamarkten.