Zowel bestuursleden van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) als de president van de Europese Centrale Bank en de Gouverneur van de Bank of Japan zorgden voor voldoende opschudding.

De beleggers kregen vorige week te maken met tegenvallende macrocijfers uit de VS.

Zo maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid bij Amerikaanse bedrijven in maart met 158.000 banen is gegroeid.

De toename is fors lager dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een groei van de werkgelegenheid met 200.000 banen voorspeld.

De inkoopmanagers voor de Amerikaanse dienstensector kwam uit op 54,4 tegen 56 een maand eerder.

Verder bleek dat het aantal mensen in de Verenigde Staten, dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering deed, vorige week is gestegen naar 385.000. Deze toename wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de ingezette bezuinigingen op de overheidsuitgaven van de VS.

Zowel bestuursleden van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) als de president van de Europese Centrale Bank en de Gouverneur van de Bank of Japan zorgden voor voldoende opschudding. De beleggers kregen vorige week te maken met tegenvallende macrocijfers uit de VS. Zo maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid bij Amerikaanse bedrijven in maart met 158.000 banen is gegroeid. De toename is fors lager dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een groei van de werkgelegenheid met 200.000 banen voorspeld. De inkoopmanagers voor de Amerikaanse dienstensector kwam uit op 54,4 tegen 56 een maand eerder. Verder bleek dat het aantal mensen in de Verenigde Staten, dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering deed, vorige week is gestegen naar 385.000. Deze toename wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de ingezette bezuinigingen op de overheidsuitgaven van de VS.