Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen).

Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen.

Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie.

Voorlopig weinig hausse-potentieel bij het aandeel

Mathias Maenhaut van ING merkte in zijn commentaar op de voorstelling van de nieuwe strategie van Gimv op dat er voorlopig concreet niet zo heel veel gaat veranderen. De kosten, die nu ongeveer 2% van de NAV bedragen, zullen waarschijnlijk niet noemenswaardig stijgen.

Voorlopig ziet hij weinig hausse-potentieel bij het aandeel, maar Gimv zet wel een belangrijke stap in de richting van meer waardecreatie.

Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 37 euro. Dat betekent dat het beschikbaar potentieel voorlopig beperkt is.

Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen). Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen. Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie.Voorlopig weinig hausse-potentieel bij het aandeelMathias Maenhaut van ING merkte in zijn commentaar op de voorstelling van de nieuwe strategie van Gimv op dat er voorlopig concreet niet zo heel veel gaat veranderen. De kosten, die nu ongeveer 2% van de NAV bedragen, zullen waarschijnlijk niet noemenswaardig stijgen. Voorlopig ziet hij weinig hausse-potentieel bij het aandeel, maar Gimv zet wel een belangrijke stap in de richting van meer waardecreatie. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 37 euro. Dat betekent dat het beschikbaar potentieel voorlopig beperkt is.