Intussen staat het Gimv-XL fonds sinds begin deze maand onder leiding van Peter Maenhout en wordt Luc Vandewalle nu aangesteld als voorzitter van de toezichtsraad van het fonds.

Tevens lopen momenteel de eerste gesprekken met potentiële investeerders om bijkomende middelen aan te trekken voor een tweede closing van het fonds.

Eind vorig jaar kondigde Gimv de succesvolle eerste closing aan van het Gimv-XL fonds. Het fonds richt zich op groeibedrijven met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen EUR.

De bedrijven waarin wordt geïnvesteerd hebben een gezond bedrijfsmodel en het potentieel om vanuit de Vlaamse markt internationaal door te groeien.

Het Gimv-XL fonds ging in januari van start met 500 miljoen EUR aan middelen. Hiervan bracht Gimv als initiatiefnemer en kerninvesteerder 250 miljoen EUR in.

De Vlaamse Participatiemaatschappij droeg als co-sponsor de andere 250 miljoen EUR bij. Momenteel lopen de eerste gesprekken met het oog op een tweede closing van het fonds later dit jaar.

Met de eerdere investering van 25 miljoen EUR in december 2008 in het groenestroombedrijf Electrawinds, die inmiddels door Gimv in het Gimv-XL fonds werd ingebracht, en de vandaag aangekondigde investering van 75 miljoen EUR in Groep Vandemoortele bewijst het Gimv-XL fonds in korte tijd te zijn opgeklommen tot een betekenisvolle, slagvaardige speler in de huidige markt.

Intussen staat het Gimv-XL fonds sinds begin deze maand onder leiding van Peter Maenhout en wordt Luc Vandewalle nu aangesteld als voorzitter van de toezichtsraad van het fonds. Tevens lopen momenteel de eerste gesprekken met potentiële investeerders om bijkomende middelen aan te trekken voor een tweede closing van het fonds.Eind vorig jaar kondigde Gimv de succesvolle eerste closing aan van het Gimv-XL fonds. Het fonds richt zich op groeibedrijven met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen EUR. De bedrijven waarin wordt geïnvesteerd hebben een gezond bedrijfsmodel en het potentieel om vanuit de Vlaamse markt internationaal door te groeien. Het Gimv-XL fonds ging in januari van start met 500 miljoen EUR aan middelen. Hiervan bracht Gimv als initiatiefnemer en kerninvesteerder 250 miljoen EUR in. De Vlaamse Participatiemaatschappij droeg als co-sponsor de andere 250 miljoen EUR bij. Momenteel lopen de eerste gesprekken met het oog op een tweede closing van het fonds later dit jaar.Met de eerdere investering van 25 miljoen EUR in december 2008 in het groenestroombedrijf Electrawinds, die inmiddels door Gimv in het Gimv-XL fonds werd ingebracht, en de vandaag aangekondigde investering van 75 miljoen EUR in Groep Vandemoortele bewijst het Gimv-XL fonds in korte tijd te zijn opgeklommen tot een betekenisvolle, slagvaardige speler in de huidige markt.