VPM1 droeg als co-sponsor de overige 250 miljoen EUR bij. Daarnaast slaagde Gimv-XL erin om 109 miljoen EUR bijkomende middelen aan te trekken bij een reeks institutionele investeerders. Dit maakt van Gimv-XL vandaag het grootste initiatief in zijn soort op de Belgische markt.

Het fonds beoogt over de periode 2009-2014 te investeren in 10 tot 15 bedrijven in diverse sectoren. Het bedrag kan oplopen tot 100 miljoen EUR per investering, zowel in de vorm van eigen als quasi-eigen vermogen.

Het fonds hanteert een langetermijnvisie voor zijn investeringen. Gimv-XL heeft een looptijd van maximaal 14 jaar. In zijn eerste werkjaar investeerde het fonds in Electrawinds en Vandemoortele Group, goed voor een totaalbedrag van 128 miljoen EUR of ruim een vijfde van de beschikbare middelen. Hiermee ligt Gimv-XL duidelijk voor op het vooropgestelde investeringsritme.

CEO Koen Dejonckheere over deze finale closing: "Met deze finale closing op 609 miljoen EUR zit het Gimv-XL fonds boven de initiële doelstelling. We zijn dan ook verheugd met de rijke mix van zowel financiële instellingen, ondernemende families als vermogende particulieren die dit initiatief genegen zijn en zo hun vertrouwen in Gimv onderstrepen."

VPM1 droeg als co-sponsor de overige 250 miljoen EUR bij. Daarnaast slaagde Gimv-XL erin om 109 miljoen EUR bijkomende middelen aan te trekken bij een reeks institutionele investeerders. Dit maakt van Gimv-XL vandaag het grootste initiatief in zijn soort op de Belgische markt. Het fonds beoogt over de periode 2009-2014 te investeren in 10 tot 15 bedrijven in diverse sectoren. Het bedrag kan oplopen tot 100 miljoen EUR per investering, zowel in de vorm van eigen als quasi-eigen vermogen. Het fonds hanteert een langetermijnvisie voor zijn investeringen. Gimv-XL heeft een looptijd van maximaal 14 jaar. In zijn eerste werkjaar investeerde het fonds in Electrawinds en Vandemoortele Group, goed voor een totaalbedrag van 128 miljoen EUR of ruim een vijfde van de beschikbare middelen. Hiermee ligt Gimv-XL duidelijk voor op het vooropgestelde investeringsritme. CEO Koen Dejonckheere over deze finale closing: "Met deze finale closing op 609 miljoen EUR zit het Gimv-XL fonds boven de initiële doelstelling. We zijn dan ook verheugd met de rijke mix van zowel financiële instellingen, ondernemende families als vermogende particulieren die dit initiatief genegen zijn en zo hun vertrouwen in Gimv onderstrepen."