De investering gebeurt onder de vorm van een achtergestelde lening. In het kader van deze operatie zal Gimv ook warrants verwerven.

Daarnaast heeft Gimv bestaande Alfacam-aandelen bijgekocht van het echtpaar Fehervari-Stoop. Daardoor stijgt het belang van Gimv in Alfacam tot 4,9% van het huidig aantal uitstaande aandelen. Het echtpaar Fehervari-Stoop zal de opbrengst van deze verkoop herinvesteren in EXQI.

Koen Dejonckheere, CEO Gimv, licht de investering van Gimv toe: "De huidige investering toont aan dat bedrijven in verschillende groeifases steeds kunnen rekenen op de middelen en knowhow van Gimv. De relatie tussen Gimv en Alfacam gaat terug tot 1998 en krijgt met deze investering een vervolg. We versterken met deze operatie niet alleen het eigen vermogen van Alfacam, maar laten de groep ook toe om haar verdere groei te financieren."

De investering gebeurt onder de vorm van een achtergestelde lening. In het kader van deze operatie zal Gimv ook warrants verwerven. Daarnaast heeft Gimv bestaande Alfacam-aandelen bijgekocht van het echtpaar Fehervari-Stoop. Daardoor stijgt het belang van Gimv in Alfacam tot 4,9% van het huidig aantal uitstaande aandelen. Het echtpaar Fehervari-Stoop zal de opbrengst van deze verkoop herinvesteren in EXQI. Koen Dejonckheere, CEO Gimv, licht de investering van Gimv toe: "De huidige investering toont aan dat bedrijven in verschillende groeifases steeds kunnen rekenen op de middelen en knowhow van Gimv. De relatie tussen Gimv en Alfacam gaat terug tot 1998 en krijgt met deze investering een vervolg. We versterken met deze operatie niet alleen het eigen vermogen van Alfacam, maar laten de groep ook toe om haar verdere groei te financieren."