"Het negatieve resultaat over het voorbije boekjaar is toe te schrijven aan de aanhoudende turbulentie op de financiële markten, de daaruit gevolgde economische recessie, en de corresponderende waarderingsimpact op onze investeringen. De sterke financiële positie van Gimv zorgt er echter voor dat we in de huidige marktomstandigheden niet enkel ons dividendbeleid kunnen handhaven maar ook kunnen inspelen op opportuniteiten. Dankzij de strategische keuze om ons bedrijf voortdurend met nieuwe innovatieve disciplines en nieuwe teams te versterken is Gimv uitgegroeid tot een solide Europese speler met een grote slagkracht. Bovendien zijn we er de voorbije periode ook in geslaagd om extra middelen aan te trekken. Deze inspanningen maken dat wij vandaag de storm kunnen doorstaan en met vertrouwen de toekomst tegemoet zien," aldus Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere, over de resultaten van het boekjaar.

"Onze investeringscapaciteit, zowel op balans als via de beheerde fondsen, bedraagt vandaag zowat 1 miljard EUR. Hierbij mikken we vandaag de dag vooral op groeifinanciering. De investeringen van de voorbije maanden zijn hier een mooi voorbeeld van."

"Dankzij de selectieve uitbouw van Gimv, onze permanente aandacht voor de versterking van onze balanspositie tijdens de voorbije hoogconjunctuur en de voortdurende waakzaamheid om onze middelen selectief te investeren, zijn wij op vandaag uitstekend gewapend voor de crisisomstandigheden. Meer nog, de huidige marktomstandigheden geven een sterke speler zoals Gimv de kans om versterkt en beter gepositioneerd uit deze crisis te komen waardoor we in de toekomst hiervan de vruchten moeten kunnen plukken. Als doorwinterde investeerder kijken we immers naar de lange termijn, omdat we weten dat in recessieperiodes de fundamenten worden gelegd voor de mooie langetermijnrendementen die de private-equity sector kenmerken," voegt Voorzitter Herman Daems toe.

"Het negatieve resultaat over het voorbije boekjaar is toe te schrijven aan de aanhoudende turbulentie op de financiële markten, de daaruit gevolgde economische recessie, en de corresponderende waarderingsimpact op onze investeringen. De sterke financiële positie van Gimv zorgt er echter voor dat we in de huidige marktomstandigheden niet enkel ons dividendbeleid kunnen handhaven maar ook kunnen inspelen op opportuniteiten. Dankzij de strategische keuze om ons bedrijf voortdurend met nieuwe innovatieve disciplines en nieuwe teams te versterken is Gimv uitgegroeid tot een solide Europese speler met een grote slagkracht. Bovendien zijn we er de voorbije periode ook in geslaagd om extra middelen aan te trekken. Deze inspanningen maken dat wij vandaag de storm kunnen doorstaan en met vertrouwen de toekomst tegemoet zien," aldus Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere, over de resultaten van het boekjaar. "Onze investeringscapaciteit, zowel op balans als via de beheerde fondsen, bedraagt vandaag zowat 1 miljard EUR. Hierbij mikken we vandaag de dag vooral op groeifinanciering. De investeringen van de voorbije maanden zijn hier een mooi voorbeeld van." "Dankzij de selectieve uitbouw van Gimv, onze permanente aandacht voor de versterking van onze balanspositie tijdens de voorbije hoogconjunctuur en de voortdurende waakzaamheid om onze middelen selectief te investeren, zijn wij op vandaag uitstekend gewapend voor de crisisomstandigheden. Meer nog, de huidige marktomstandigheden geven een sterke speler zoals Gimv de kans om versterkt en beter gepositioneerd uit deze crisis te komen waardoor we in de toekomst hiervan de vruchten moeten kunnen plukken. Als doorwinterde investeerder kijken we immers naar de lange termijn, omdat we weten dat in recessieperiodes de fundamenten worden gelegd voor de mooie langetermijnrendementen die de private-equity sector kenmerken," voegt Voorzitter Herman Daems toe.