Het fonds zal zich focussen op groeibedrijven in de Health & Care Services en Medtech sector en wil zo investeren in de uitbouw van innovatieve zorgconcepten en de internationalisatie van succesvolle businessmodellen.

Hiermee wordt ingespeeld op een aantal grote trends die eveneens een enorme uitdaging vormen voor onze maatschappij.

Omwille van de relevantie van dit fonds voor de lokale gezondheids- en zorgsector kan het rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid.

Gimv investeert als sponsor en kerninvesteerder in eerste instantie 50 miljoen EUR in dit fonds. De Vlaamse Overheid engageert zich via VPM, de referentieaandeelhouder van Gimv, eveneens voor 50 miljoen EUR.

Bovenop deze initiële 100 miljoen EUR, zoekt het fonds bijkomende middelen aan te trekken bij diverse institutionele investeerders. Een formele eerste closing is gepland in het komende jaar.

Het fonds zal zich focussen op groeibedrijven in de Health & Care Services en Medtech sector en wil zo investeren in de uitbouw van innovatieve zorgconcepten en de internationalisatie van succesvolle businessmodellen. Hiermee wordt ingespeeld op een aantal grote trends die eveneens een enorme uitdaging vormen voor onze maatschappij. Omwille van de relevantie van dit fonds voor de lokale gezondheids- en zorgsector kan het rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid. Gimv investeert als sponsor en kerninvesteerder in eerste instantie 50 miljoen EUR in dit fonds. De Vlaamse Overheid engageert zich via VPM, de referentieaandeelhouder van Gimv, eveneens voor 50 miljoen EUR. Bovenop deze initiële 100 miljoen EUR, zoekt het fonds bijkomende middelen aan te trekken bij diverse institutionele investeerders. Een formele eerste closing is gepland in het komende jaar.