Gimv treedt op als co-leadinvesteerder, naast Capricorn, in een totale kapitaalronde van 3 miljoen EUR. De verse financiële middelen moeten NovoPolymers toelaten om te starten met de productie en commercialisering van zijn producten.

NovoPolymers werd opgericht in 2008 en focust zich op de ontwikkeling en productie van een innovatieve polymeerfilm die wordt gebruikt voor het lamineren van breekbare zonnecellen.

Dit laminaat dient de kwetsbare zonnecellen te beschermen tegen schokken, vocht en degradatie door UV-straling. Potentiële klanten van NovoPolymers zijn de fabrikanten van zonnepanelen, die de zonnecellen inbouwen in duurzame modules.

NovoPolymers heeft momenteel twee marktrijpe producten in test bij verschillende toonaangevende Europese producenten van fotovoltaïsche panelen.

Gimv treedt op als co-leadinvesteerder, naast Capricorn, in een totale kapitaalronde van 3 miljoen EUR. De verse financiële middelen moeten NovoPolymers toelaten om te starten met de productie en commercialisering van zijn producten.NovoPolymers werd opgericht in 2008 en focust zich op de ontwikkeling en productie van een innovatieve polymeerfilm die wordt gebruikt voor het lamineren van breekbare zonnecellen. Dit laminaat dient de kwetsbare zonnecellen te beschermen tegen schokken, vocht en degradatie door UV-straling. Potentiële klanten van NovoPolymers zijn de fabrikanten van zonnepanelen, die de zonnecellen inbouwen in duurzame modules. NovoPolymers heeft momenteel twee marktrijpe producten in test bij verschillende toonaangevende Europese producenten van fotovoltaïsche panelen.