Gimv trad op als co-lead investeeder samen met AGF (Frankrijk) in een totale kapitaalronde van 18 miljoen EUR. De bestaande investeerders Abingworth (UK), LSP (Nederland) en Medsciences Capital (Nederland) namen ook deel aan de kapitaalverhoging.

Prosensa werd opgericht in 2002 en focust zich op de behandeling van voornamelijk neuromusculaire aandoeningen gebaseerd op een uniek, revolutionair en gepatenteerd technologieplatform dat gebruik maakt van zgn. exon skipping, waarmee gemuteerd RNA gecorrigeerd kan worden.

Het bedrijf richt zich daarbij op de eerste plaats op de spierziekte van Duchenne, waarvoor het momenteel twee producten in klinische fase I / II onderzoekt.

Gimv trad op als co-lead investeeder samen met AGF (Frankrijk) in een totale kapitaalronde van 18 miljoen EUR. De bestaande investeerders Abingworth (UK), LSP (Nederland) en Medsciences Capital (Nederland) namen ook deel aan de kapitaalverhoging.Prosensa werd opgericht in 2002 en focust zich op de behandeling van voornamelijk neuromusculaire aandoeningen gebaseerd op een uniek, revolutionair en gepatenteerd technologieplatform dat gebruik maakt van zgn. exon skipping, waarmee gemuteerd RNA gecorrigeerd kan worden. Het bedrijf richt zich daarbij op de eerste plaats op de spierziekte van Duchenne, waarvoor het momenteel twee producten in klinische fase I / II onderzoekt.