Gimv participeert via het Gimv-Agri+ Investment Fund, een gezamenlijk initiatief met de Boerenbond, en samen met het door Gimv beheerde Biotechfonds Vlaanderen voor 2 miljoen EUR. VIB, Sofi, PMV, QBIC en een aantal andere risicokapitaalverschaffers investeren samen 3 miljoen EUR.

AgroSavfe zal zich toeleggen op het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve formuleringen van gewasbeschermingsmiddelen via de Agrobody-technologie die werd ontwikkeld in het VIB-departement aan de Vrije Universiteit Brussel.

Gewasbeschermingsmiddelen (bv. insecticiden en fungiciden) geformuleerd met AgrobodiesTM (antilichaam-fragmenten van kameelantilichamen) kunnen in een lagere dosis gebruikt worden of een langduriger werking hebben zonder herhaalde applicaties, en kunnen dus bijdragen tot een verbeterde en meer duurzame landbouwproductie. Dit is in overeenstemming is met de strategie van de Boerenbond.

Gimv participeert via het Gimv-Agri+ Investment Fund, een gezamenlijk initiatief met de Boerenbond, en samen met het door Gimv beheerde Biotechfonds Vlaanderen voor 2 miljoen EUR. VIB, Sofi, PMV, QBIC en een aantal andere risicokapitaalverschaffers investeren samen 3 miljoen EUR. AgroSavfe zal zich toeleggen op het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve formuleringen van gewasbeschermingsmiddelen via de Agrobody-technologie die werd ontwikkeld in het VIB-departement aan de Vrije Universiteit Brussel. Gewasbeschermingsmiddelen (bv. insecticiden en fungiciden) geformuleerd met AgrobodiesTM (antilichaam-fragmenten van kameelantilichamen) kunnen in een lagere dosis gebruikt worden of een langduriger werking hebben zonder herhaalde applicaties, en kunnen dus bijdragen tot een verbeterde en meer duurzame landbouwproductie. Dit is in overeenstemming is met de strategie van de Boerenbond.