Zo kan het zijn ambitie waarmaken om dé toonaangevende onafhankelijke leverancier te worden van gas en groene elektriciteit in België.

Lampiris werd in 2003 opgericht door Bruno Vanderschueren en Bruno Venanzi. Vandaag telt het bedrijf ruim 770.000 aansluitingen (voor particulieren, bedrijven en de openbare sector) waar het gas of 100% groene stroom levert.

Het leeuwendeel van de activiteiten is gefocust op België, maar daarnaast verwierf de groene-energieleverancier in 2011 ook een licentie voor de levering van gas in Frankrijk, waardoor het sindsdien ook op de Franse markt een volledig energiepakket (gas en elektriciteit) aanbiedt.

Momenteel telt Lampiris ruim 170 medewerkers. Met een marktaandeel van 9% op de gasmarkt en 6.5% op de elektriciteitsmarkt is Lampiris de derde energieleverancier in België, maar laat elk jaar de hoogste groeicijfers van de energiemarkt optekenen (bronnen: CREG, VREG, CWAPE) en dit al sinds zijn lancering in 2005.

De omzet van Lampiris bedroeg in 2012 695 miljoen euro, wat een stijging van 82 procent betekent in vergelijking met 2011. Het aantal aansluitingen groeide in dezel fde periode met 55 procent tot 655 034.

Om deze expansie te financieren en snel te kunnen inspelen op toekomstige opportuniteiten in de energiemarkt, trekt het bedrijf nu extra kapitaal aan.

Zo kan het zijn ambitie waarmaken om dé toonaangevende onafhankelijke leverancier te worden van gas en groene elektriciteit in België. Lampiris werd in 2003 opgericht door Bruno Vanderschueren en Bruno Venanzi. Vandaag telt het bedrijf ruim 770.000 aansluitingen (voor particulieren, bedrijven en de openbare sector) waar het gas of 100% groene stroom levert. Het leeuwendeel van de activiteiten is gefocust op België, maar daarnaast verwierf de groene-energieleverancier in 2011 ook een licentie voor de levering van gas in Frankrijk, waardoor het sindsdien ook op de Franse markt een volledig energiepakket (gas en elektriciteit) aanbiedt. Momenteel telt Lampiris ruim 170 medewerkers. Met een marktaandeel van 9% op de gasmarkt en 6.5% op de elektriciteitsmarkt is Lampiris de derde energieleverancier in België, maar laat elk jaar de hoogste groeicijfers van de energiemarkt optekenen (bronnen: CREG, VREG, CWAPE) en dit al sinds zijn lancering in 2005. De omzet van Lampiris bedroeg in 2012 695 miljoen euro, wat een stijging van 82 procent betekent in vergelijking met 2011. Het aantal aansluitingen groeide in dezel fde periode met 55 procent tot 655 034. Om deze expansie te financieren en snel te kunnen inspelen op toekomstige opportuniteiten in de energiemarkt, trekt het bedrijf nu extra kapitaal aan.