Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere had volgend commentaar op de resultaten van het eerste semester: "De aanhoudende onzekerheden over de evolutie van de wereldeconomie, het verdere verloop van de eurocrisis en de mogelijke impact van de wereldwijde budgettaire saneringen zorgde ervoor dat zowel de bedrijven als de consumenten op de rem gingen staan. Dit zorgde niet alleen voor de nodige nervositeit op de financiële markten, maar had ook een negatieve impact op de omgeving voor fusies en overnames, de resultaten van de ondernemingen en bijgevolg ook de waarderingen van onze participaties. Desondanks slaagde Gimv erin om het eigen vermogen per aandeel stabiel te houden. Tevens is de in september gelanceerde op waardecreatie gefocuste platformstrategie intussen operationeel."

"Ik wens de aandeelhouders te danken voor het succes van de kapitaalverhoging naar aanleiding van het keuzedividend. Zoals toen aangekondigd zullen deze middelen worden aangewend ter financiering van de groei en de verdere uitbouw van de portefeuille. De moeilijke marktomgeving biedt immers opportuniteiten. Op vandaag is Gimv dan ook volop bezig met de verdere uitbouw van een aantal groeiverhalen die dankzij hun specifieke focus op innovatie, internationalisering en schaalvergroting erin slagen om het verschil te maken. Ondernemingen die de ambitie hebben om zichzelf heruit te vinden en zo te transformeren tot marktleiders kunnen rekenen op Gimv voor begeleiding bij hun verdere groei. De sterke troeven van Gimv gekoppeld aan onze focus op waardecreatie in zorgvuldig geselecteerde investeringsplatformen biedt ondernemers de nodige omkadering en stimulans om zich ten volle toe te leggen op deze ambitie," aldus voorzitter Urbain Vandeurzen.

Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere had volgend commentaar op de resultaten van het eerste semester: "De aanhoudende onzekerheden over de evolutie van de wereldeconomie, het verdere verloop van de eurocrisis en de mogelijke impact van de wereldwijde budgettaire saneringen zorgde ervoor dat zowel de bedrijven als de consumenten op de rem gingen staan. Dit zorgde niet alleen voor de nodige nervositeit op de financiële markten, maar had ook een negatieve impact op de omgeving voor fusies en overnames, de resultaten van de ondernemingen en bijgevolg ook de waarderingen van onze participaties. Desondanks slaagde Gimv erin om het eigen vermogen per aandeel stabiel te houden. Tevens is de in september gelanceerde op waardecreatie gefocuste platformstrategie intussen operationeel." "Ik wens de aandeelhouders te danken voor het succes van de kapitaalverhoging naar aanleiding van het keuzedividend. Zoals toen aangekondigd zullen deze middelen worden aangewend ter financiering van de groei en de verdere uitbouw van de portefeuille. De moeilijke marktomgeving biedt immers opportuniteiten. Op vandaag is Gimv dan ook volop bezig met de verdere uitbouw van een aantal groeiverhalen die dankzij hun specifieke focus op innovatie, internationalisering en schaalvergroting erin slagen om het verschil te maken. Ondernemingen die de ambitie hebben om zichzelf heruit te vinden en zo te transformeren tot marktleiders kunnen rekenen op Gimv voor begeleiding bij hun verdere groei. De sterke troeven van Gimv gekoppeld aan onze focus op waardecreatie in zorgvuldig geselecteerde investeringsplatformen biedt ondernemers de nodige omkadering en stimulans om zich ten volle toe te leggen op deze ambitie," aldus voorzitter Urbain Vandeurzen.