Peter Maenhout stond sinds oktober 2007 aan het hoofd van het Benelux-kantoor van de New Yorkse investeringsadviseur Amber Capital. Voordien was hij actief in fusies en acquisities en kapitaalmarkttransacties bij Petercam (10 jaar) en Generale Bank (6 jaar).

In zijn verschillende functies werkte hij nauw samen met managementteams van zowel publieke als privébedrijven, maar ook met hun aandeelhouders en ondernemers, en dit binnen een brede waaier aan sectoren in de Benelux.

Maenhout is 43 jaar. Hij is in het bezit van Master-diploma's in Internationale Relaties (UG) en Financiën (Vlerick) en een MBA van de Universiteit van Chicago.

Gimv is al geruime tijd een pionier in buyouts en groeikapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen in de Belgische markt, waarin het een zeer actieve rol zal blijven spelen.

Het XL fonds is een recent initiatief van Gimv dat zich richt op groeibedrijven in Vlaanderen met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen EUR.

Het fonds kende een initiële closing van 500 miljoen EUR, maar streeft ernaar later dit jaar bijkomend kapitaal op te halen bij andere institutionele investeerders.

Peter Maenhout stond sinds oktober 2007 aan het hoofd van het Benelux-kantoor van de New Yorkse investeringsadviseur Amber Capital. Voordien was hij actief in fusies en acquisities en kapitaalmarkttransacties bij Petercam (10 jaar) en Generale Bank (6 jaar). In zijn verschillende functies werkte hij nauw samen met managementteams van zowel publieke als privébedrijven, maar ook met hun aandeelhouders en ondernemers, en dit binnen een brede waaier aan sectoren in de Benelux. Maenhout is 43 jaar. Hij is in het bezit van Master-diploma's in Internationale Relaties (UG) en Financiën (Vlerick) en een MBA van de Universiteit van Chicago.Gimv is al geruime tijd een pionier in buyouts en groeikapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen in de Belgische markt, waarin het een zeer actieve rol zal blijven spelen. Het XL fonds is een recent initiatief van Gimv dat zich richt op groeibedrijven in Vlaanderen met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen EUR. Het fonds kende een initiële closing van 500 miljoen EUR, maar streeft ernaar later dit jaar bijkomend kapitaal op te halen bij andere institutionele investeerders.