Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen).

Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen.

Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie.

Koersdoel en advies blijven gehandhaafd

Gimv 2.0 heeft het daglicht gezien, zo stelt Tom Simonts van KBC Securities. De nieuwe strategie maakt deel uit van een proces dat volgens Simonts al langer zichtbaar was.

De transparantie wordt weliswaar groter, maar uiteindelijk verandert er niets aan de NAV van het aandeel. Het neutraal advies en het koersdoel van 35,50 euro blijven behouden.

Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen). Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen. Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie. Koersdoel en advies blijven gehandhaafdGimv 2.0 heeft het daglicht gezien, zo stelt Tom Simonts van KBC Securities. De nieuwe strategie maakt deel uit van een proces dat volgens Simonts al langer zichtbaar was. De transparantie wordt weliswaar groter, maar uiteindelijk verandert er niets aan de NAV van het aandeel. Het neutraal advies en het koersdoel van 35,50 euro blijven behouden.