Belangrijk nieuws voor het aandeel is het bericht dat de FDA gedeeltelijk een klinische test staakt van concurrent Vertex met betrekking tot het hepatitis C nucleotide analoge-programma, VX-135.

ABN Amro schat de kans voor een goedkeuring van VX-135 in op ongeveer 30%.

De omzet van Gilead groeide met 15% in het tweede kwartaal tot USD 2,8 miljard. De omzet in de antivirus-divisie steeg ook met 15% tot USD 2,3 miljard, met 20% groei in de Verenigde Staten en 5% groei in Europa.

Atripla en Truvada lieten allebei lage eencijferige groei zien nu Complera/Eviplara het goed blijft doen en een grotere groep HIV-patiënten aantrekt. Stribild-verkopen kwamen uit op USD 99 miljoen, iets lager dan verwacht.

De bedrijfskosten van Gilead zijn significant gestegen in het tweede kwartaal, nu Gilead de programma's voor hepatitis C en oncologie heeft uitgebreid. De firma bereidt zich voor op een mogelijke lancering van het hepatitis C-medicijn Sofosbuvir in december 2013.

Dit heeft gezorgd voor een relatief vlakke winst per aandeel van USD 0,50 per aandeel (niet-GAAP), ten opzichte van USD 0,49 in dezelfde periode vorig jaar. ABN Amro blijft koper.

Belangrijk nieuws voor het aandeel is het bericht dat de FDA gedeeltelijk een klinische test staakt van concurrent Vertex met betrekking tot het hepatitis C nucleotide analoge-programma, VX-135. ABN Amro schat de kans voor een goedkeuring van VX-135 in op ongeveer 30%. De omzet van Gilead groeide met 15% in het tweede kwartaal tot USD 2,8 miljard. De omzet in de antivirus-divisie steeg ook met 15% tot USD 2,3 miljard, met 20% groei in de Verenigde Staten en 5% groei in Europa. Atripla en Truvada lieten allebei lage eencijferige groei zien nu Complera/Eviplara het goed blijft doen en een grotere groep HIV-patiënten aantrekt. Stribild-verkopen kwamen uit op USD 99 miljoen, iets lager dan verwacht. De bedrijfskosten van Gilead zijn significant gestegen in het tweede kwartaal, nu Gilead de programma's voor hepatitis C en oncologie heeft uitgebreid. De firma bereidt zich voor op een mogelijke lancering van het hepatitis C-medicijn Sofosbuvir in december 2013. Dit heeft gezorgd voor een relatief vlakke winst per aandeel van USD 0,50 per aandeel (niet-GAAP), ten opzichte van USD 0,49 in dezelfde periode vorig jaar. ABN Amro blijft koper.