Op de achtergrond speelt de onzekerheid over wat 2011 gaat brengen een rol. De Europese begrotingscrisis is zeker nog niet achter de rug en mogelijk hangt er meer onheil in de lucht.

Jeremy Stretch, executive director foreign-exchange strategy bij Canadian Imperial Bank of Commerce in Londen, merkt op dat de gieren de euro blijven omcirkelen. Dat zal bovendien nog wel een tijdje zo blijven.

De Franse triple A-rating werd weliswaar herbevestigd, maar de credit default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door dit land hebben niettemin een nieuwe recordhoogte bereikt.

Op de achtergrond speelt de onzekerheid over wat 2011 gaat brengen een rol. De Europese begrotingscrisis is zeker nog niet achter de rug en mogelijk hangt er meer onheil in de lucht. Jeremy Stretch, executive director foreign-exchange strategy bij Canadian Imperial Bank of Commerce in Londen, merkt op dat de gieren de euro blijven omcirkelen. Dat zal bovendien nog wel een tijdje zo blijven. De Franse triple A-rating werd weliswaar herbevestigd, maar de credit default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door dit land hebben niettemin een nieuwe recordhoogte bereikt.