Het systeem is zo lek als een zeef, in zoverre dat het voor hackers doodsimpel is geworden om aan de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikanen te raken. Ondanks het aantrekken van steeds meer experts is de overheid er niet in geslaagd om de veiligheid van het systeem te garanderen.

Volgens kenners is er maar één oplossing: het hele project afblazen, ook al is er inderdaad drie jaar aan gewerkt. Vervolgens moet er van nul worden begonnen met het opbouwen van een nieuw systeem. Het zou volgens specialisten zeven tot twaalf maanden kunnen duren alvorens alle problemen opgelost zijn.

Het systeem is zo lek als een zeef, in zoverre dat het voor hackers doodsimpel is geworden om aan de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikanen te raken. Ondanks het aantrekken van steeds meer experts is de overheid er niet in geslaagd om de veiligheid van het systeem te garanderen. Volgens kenners is er maar één oplossing: het hele project afblazen, ook al is er inderdaad drie jaar aan gewerkt. Vervolgens moet er van nul worden begonnen met het opbouwen van een nieuw systeem. Het zou volgens specialisten zeven tot twaalf maanden kunnen duren alvorens alle problemen opgelost zijn.