Naast het operationele aspect met de WPA is de kwaliteit van de balans ook een belangrijke indicator voor beleggers in bankaandelen.

Op het vlak van de solvabiliteit heeft de groep BNP Paribas opnieuw haar solvabiliteitsratio core tier one (d.w.z. de verhouding van het eigen vermogen en de risicogewogen activa) verbeterd.

Het niveau dat door de toezichthoudende overheden vereist wordt (de regels van Basel III), ligt tussen 8 en 10%.

Maar BNP Paribas heeft reeds een ratio van 10,4% (één van de hoogste niveaus onder alle bankgroepen) en hierdoor is er dus geen vrees voor een kapitaalverhoging, Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel BNP Paribas.

Naast het operationele aspect met de WPA is de kwaliteit van de balans ook een belangrijke indicator voor beleggers in bankaandelen. Op het vlak van de solvabiliteit heeft de groep BNP Paribas opnieuw haar solvabiliteitsratio core tier one (d.w.z. de verhouding van het eigen vermogen en de risicogewogen activa) verbeterd. Het niveau dat door de toezichthoudende overheden vereist wordt (de regels van Basel III), ligt tussen 8 en 10%. Maar BNP Paribas heeft reeds een ratio van 10,4% (één van de hoogste niveaus onder alle bankgroepen) en hierdoor is er dus geen vrees voor een kapitaalverhoging, Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel BNP Paribas.