Dat was ook al zo toen begin 2013 de eerste bail in werd aangekondigd, met de Cyprioten als slachtoffer. De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak toen van een 'template', een voorbeeld dat in de toekomst navolging zou krijgen. Maar Cyprus leek toen inderdaad ver weg.

Inmiddels zijn de bail ins echter al veel dichterbij gekomen dan we allemaal denken. De overheden bereiden alles voor om wettelijk in orde te zijn om ons spaargeld aan te slaan. De Belgische regering is volop bezig om een vermogensregister aan te leggen, zodat we onmogelijk de dans zullen kunnen ontspringen.

Dat was ook al zo toen begin 2013 de eerste bail in werd aangekondigd, met de Cyprioten als slachtoffer. De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak toen van een 'template', een voorbeeld dat in de toekomst navolging zou krijgen. Maar Cyprus leek toen inderdaad ver weg. Inmiddels zijn de bail ins echter al veel dichterbij gekomen dan we allemaal denken. De overheden bereiden alles voor om wettelijk in orde te zijn om ons spaargeld aan te slaan. De Belgische regering is volop bezig om een vermogensregister aan te leggen, zodat we onmogelijk de dans zullen kunnen ontspringen.