De gevolgen van QE2, de tweede ronde van quantative easing, in de Verenigde Staten zijn nog niet helemaal duidelijk. Pas in de komende maanden gaan we met zekerheid weten welke die gevolgen zijn.

In feite drukt de Amerikaanse centrale bank geld bij dat nu zijn weg door het systeem moet zoeken. Het valt echter nog af te wachten waar dat geld daadwerkelijk gaat opduiken.

David Lennox, resource analist bij Fat Prophets Sidney, voorspelt dat de dollar verder gaat verzwakken en de grondstoffenprijzen gaan stijgen. Sinds 1 oktober is de dollar al 3,60% goedkoper geworden.

De gevolgen van QE2, de tweede ronde van quantative easing, in de Verenigde Staten zijn nog niet helemaal duidelijk. Pas in de komende maanden gaan we met zekerheid weten welke die gevolgen zijn. In feite drukt de Amerikaanse centrale bank geld bij dat nu zijn weg door het systeem moet zoeken. Het valt echter nog af te wachten waar dat geld daadwerkelijk gaat opduiken. David Lennox, resource analist bij Fat Prophets Sidney, voorspelt dat de dollar verder gaat verzwakken en de grondstoffenprijzen gaan stijgen. Sinds 1 oktober is de dollar al 3,60% goedkoper geworden.