In reactie op de financiële crisis van 2008 hebben de centrale banken - met de Amerikaanse centrale bank op kop - een aantal stoutmoedige en zelfs roekeloze maatregelen aangekondigd.

Die hebben weliswaar voorkomen dat de economie helemaal in elkaar zakte, maar het probleem van de werkloosheid raakte niet opgelost.

Een onvoldoende vraag, het gebrek aan structurele wijzigigen en politieke onzekerheid hebben er toe geleid dat de verwachte effecten achterwege bleven.

In reactie hebben de centrale banken QE verder uitgebreid, maar ook dat zal de problemen uiteindelijk niet oplossen. Wat de gevolgen van de gevoerde monetaire politiek zullen zijn, moet nog worden afgewacht. Die gevblgen zouden wel eens rampzalig kunnen zijn.

In reactie op de financiële crisis van 2008 hebben de centrale banken - met de Amerikaanse centrale bank op kop - een aantal stoutmoedige en zelfs roekeloze maatregelen aangekondigd. Die hebben weliswaar voorkomen dat de economie helemaal in elkaar zakte, maar het probleem van de werkloosheid raakte niet opgelost. Een onvoldoende vraag, het gebrek aan structurele wijzigigen en politieke onzekerheid hebben er toe geleid dat de verwachte effecten achterwege bleven. In reactie hebben de centrale banken QE verder uitgebreid, maar ook dat zal de problemen uiteindelijk niet oplossen. Wat de gevolgen van de gevoerde monetaire politiek zullen zijn, moet nog worden afgewacht. Die gevblgen zouden wel eens rampzalig kunnen zijn.