Een aantal fondsbeheerders, waaronder Goldman Sachs en Morgan Stanley, hebben al de sluiting van geldmarktfondsen aangekondigd.

Daarmee krijgen we volgens Vincent Juvyns van ING een herhaling van de situatie zoals die zich in 2008 voordeed. De kans is namelijk groot dat heel wat geldmarktfondsen met negatieve returns geconfronteerd gaat worden.

Het is namelijk de eerste keer dat het rendement op overnight deposito's negatief is geworden. We beleven volgens Juvyns met andere woorden buitengewone tijden.

Wie gaat nog een rendement kunnen realiseren?

De verlaging van de depositorente tot nul heeft uiteraard zware gevolgen voor de geldmarktfondsen. Een aantal spelers zijn al weggevallen, een aantal anderen zullen eveneens verdwijnen. Bij de huidige stand van de zaken is het uiteraard erg moeilijk om een interessant rendement te realiseren.

Hoe de situatie in de komende maanden zal evolueren, valt nog af te wachten. Bovendien zijn de gevolgen van de nulrente op deposito's bij de ECB voor geldmarktfondsen moeilijk in te schatten. Wat er precies zal gebeuren, moet nog worden afgewacht.

Een aantal fondsbeheerders, waaronder Goldman Sachs en Morgan Stanley, hebben al de sluiting van geldmarktfondsen aangekondigd. Daarmee krijgen we volgens Vincent Juvyns van ING een herhaling van de situatie zoals die zich in 2008 voordeed. De kans is namelijk groot dat heel wat geldmarktfondsen met negatieve returns geconfronteerd gaat worden. Het is namelijk de eerste keer dat het rendement op overnight deposito's negatief is geworden. We beleven volgens Juvyns met andere woorden buitengewone tijden. Wie gaat nog een rendement kunnen realiseren? De verlaging van de depositorente tot nul heeft uiteraard zware gevolgen voor de geldmarktfondsen. Een aantal spelers zijn al weggevallen, een aantal anderen zullen eveneens verdwijnen. Bij de huidige stand van de zaken is het uiteraard erg moeilijk om een interessant rendement te realiseren. Hoe de situatie in de komende maanden zal evolueren, valt nog af te wachten. Bovendien zijn de gevolgen van de nulrente op deposito's bij de ECB voor geldmarktfondsen moeilijk in te schatten. Wat er precies zal gebeuren, moet nog worden afgewacht.