Het sentiment voor Japanse aandelen is de laatste maand verbeterd, gedeeltelijk door goede data uit de VS. De aardbeving die vanaf vrijdag het land verlamde zorgde twee weken geleden maandag voor een daling van de Nikkei-index met 10,55%.

ABN Amro denkt dat, zolang er geen duidelijkheid is van de economische schade, de macro-economische situatie en de bedrijfswinsten onzeker zijn. De mogelijke gevolgen voor de economie verschillen per sector en zullen pas in de loop van de tijd in getallen zijn uit te drukken.

De huidige correctieve trend van de Nikkei kan nog een tijdje aanhouden, al zou de bouwsector het relatief goed kunnen doen.

De analisten van de bank verlagen het advies voor Sony van Kopen/RL naar Kopen. Mitsubishi UFG Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group van Kopen naar Houden en Tokyo Electric Power van Houden naar Verkopen. Op Komatsu en NTT Docomo handhaven zij het koopadvies. Voor Japan als land handhaaft team van ABN Amro het advies Onderwegen.

Het sentiment voor Japanse aandelen is de laatste maand verbeterd, gedeeltelijk door goede data uit de VS. De aardbeving die vanaf vrijdag het land verlamde zorgde twee weken geleden maandag voor een daling van de Nikkei-index met 10,55%. ABN Amro denkt dat, zolang er geen duidelijkheid is van de economische schade, de macro-economische situatie en de bedrijfswinsten onzeker zijn. De mogelijke gevolgen voor de economie verschillen per sector en zullen pas in de loop van de tijd in getallen zijn uit te drukken. De huidige correctieve trend van de Nikkei kan nog een tijdje aanhouden, al zou de bouwsector het relatief goed kunnen doen. De analisten van de bank verlagen het advies voor Sony van Kopen/RL naar Kopen. Mitsubishi UFG Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group van Kopen naar Houden en Tokyo Electric Power van Houden naar Verkopen. Op Komatsu en NTT Docomo handhaven zij het koopadvies. Voor Japan als land handhaaft team van ABN Amro het advies Onderwegen.