De grootte van de Japanse economie in haar geheel bedraagt ongeveer 530.000 miljard yen, zodat er sprake is van ongeveer een half procent van het Bruto Binnenlands Product.

Bij het totaalbedrag is rekening gehouden met de sluiting van fabrieken als gevolg van het uitvallen van de elektriciteit en met de schade die rechtstreeks door de aardbeving werd aangericht.

Daarmee is meteen ook een eerste indicatie gegeven over de gigantische taak die premier Naoto Kan nu te wachten staat. Het kan uiteraard maanden duren alvorens d schade is hersteld.

De grootte van de Japanse economie in haar geheel bedraagt ongeveer 530.000 miljard yen, zodat er sprake is van ongeveer een half procent van het Bruto Binnenlands Product. Bij het totaalbedrag is rekening gehouden met de sluiting van fabrieken als gevolg van het uitvallen van de elektriciteit en met de schade die rechtstreeks door de aardbeving werd aangericht. Daarmee is meteen ook een eerste indicatie gegeven over de gigantische taak die premier Naoto Kan nu te wachten staat. Het kan uiteraard maanden duren alvorens d schade is hersteld.